Támogatók:

 

Balatonboglár Város Önkormányzata

Kultkikötő

Dél-Balatoni Borút Egyesület

Boglári Kollégium

Hűtőcentrum-Balatonboglár

Kis Szieszta Étterem és Vendégház

Közterület-fenntartó Szervezet-Balatonboglár

Sarok Pizzéria

Nemzeti Együttműködési Alap

Ordacsehi Község Önkormányzata

Tesco Balatonboglár

Narrator Rekords

Varga Béla Városi Kulturális Központ

XX. Jazz és a Bor fesztiválja - Balatonboglár

XX. „JAZZ és a BOR” FESZTIVÁLJA

Babos emlékére

2019. július 3-6.

A balatonboglári KULTKIKÖTŐBEN teniszcsarnok (Platán sor)

 

Szervező: “Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete

XX. „Jazz és a Bor fesztiválja” egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszük a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

A helyi jellegzetességek népszerűsítése mindannyiunk feladata. A négy nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a koncertek és 4-6 borász várja a látogatókat.

A zene mellett az ízek kavalkádját nyújtjuk a jobbnál jobb borok bemutatásával. A fesztivál-logoval ellátott üvegpoharakból kínáljuk vendégeinket a magas színvonalú zene mellett. Családbarát szervezésről gondoskodunk.

A 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

KONCERTEK :

Kapunyitás 19 órakor, a koncertek 20 órakor kezdődnek.

 

2019 július 3-án (szerdán)

Kutzora Edina feat. Antal Gábor Trió

Kutzora Edina – ének, Antal Gábor – zongora, Szentgallay György – basszusgitár,

Fekecs Ákos – dobok

Kutzora Edina jazz éneket tanult Lakatos Ágnesnél és Berki Tamásnál, a Bartók Rádió Jazz Énekversenyén Al Jarreau különdíjban részesítette, majd körbeturnézta Európát Yonderboi-jal, a Zagar zenekar gyakori vendége volt, idén pedig az Erik Sumo Band már vele készíti az új lemezét. Az Antal Gábor Trió 2016-ban alakult. 2017 márciusában jelent meg első lemezük Whirl címmel. A zenekar színes megszólalását virtuóz improvizációk, dallamos témák, modern ritmikai elemek és változatos harmóniavilág jellemzi. Az énekesnő és a zenekar bimbózó együttműködésének eszenciájából hallhatunk főként saját szerzeményeket.

 

László Attila – Oláh Kálmán Quartet km. Soso Lakatos Sándor

László Attila – gitár, Oláh Kálmán – zongora, Lattmann Béla – bass, Balázs Elemér - dob

km.: Soso Lakatos Sándor – szax.

A László Attila - Oláh Kálmán Quartet a két szólista, zeneszerző huszonöt éves zenei együttműködésének legújabb állomása, melyben saját kompozícióikon kívül jazz standardeket is játszanak.

 

2019 július 4-én (csütörtökön)

 

Iván Szandra-Jász Andris: I Heart Swing

Iván Szandra - ének, zongora, Jász Andris - szaxofon

Iván Szandra hangjához, zongorajátékához és egyéniségéhez tökéletesen illeszkedik a füstös klubok hangulatát megidéző virtuóz, ugyanakkor letisztult szaxofonozást képviselő Jász Andris játéka. Andris a budapesti zenei élet sokoldalú, meghatározó egyénisége, aki édesapja hatására kezdett el szaxofonozni. 2007-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon szakán. 2008 óta tagja a Kossuth díjas Ghymes együttesnek, állandó dalszerzője a Kéknyúl Hammond Bandnek valamint Tolvai Renátának, de rendszeresen hallhatjuk Pély Barna, Fábián Juli és Kökény Attila oldalán is.

 

András Dés’ Rangers - Dés András Erdőkerülő Quartet

Ávéd János – szaxofon, Fenyvesi Márton – gitár, Szandai Mátyás – nagybőgő, Dés András - ütőhangszerek, erdő

2019 nyarán Dés András 3 zenésztársával különleges stúdióba vonul hiszen egy erdőben készülnek felvenni a quartet új albumát. Az amúgy sem hétköznapi körülmények között születő lemezen a spontaneitás, a kockázatvállalás és az improvizáció - a jazz alapvető jellemzői - ezen túl is meghatározóak lesznek, hiszen Dés András nem viszi magával megszokott hangszer-szettjét, hanem a fákon, a köveken, a vizen, vagyis az erdőn fog zenélni. A lemezfelvételt megelőzően viszont hagyományosabb körülmények között és hagyományos hangszereken tervezik eljátszani a számokat, hogy mire eljön a “stúdiózás” időpontja, kellően birtokában legyenek a lemezanyagnak. 

 

2019 július 5-én (pénteken)

 

Oscar Hansson Piano Trio

Oscar Hansson – billentyűs hangszerek, Augusto Gentili – bőgő, Massimiliano Varotto– dob

Az Oscar Hansson Trio repertoárján a saját kompozíciók mellett olyan előadók dalai találhatóak, mint a Black Sabbath, Led Zeppelin, vagy a Scorpions.

Oscar szerint; „Ezzel a trióval megpróbálunk egy újabb értelmezést adni ezeknek a daloknak, először elemeire bontjuk, majd a lényeges dolgokat megtarva felépítünk egy új darabot”.

 

Barabás Lőrinc Quartett

Barabás Lőrinc - trombita, Cséry Zoltán - billentyűk, Herr Attila - basszusgitár, Mihalik Ábel – dobok

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet aktív szereplője, egyik mozgatórugója. Az elmúlt tíz évben klubestjei és formációi termékeny talajt biztosítottak a jazz és az elektronika határmezsgyéjén kísérletező rokonlelkek számára.

A Barabás Lőrinc Quartet 2015-ös megalakulása óta két nagylemezt jelentetett meg. (Beardance 2016, Other Than Unusual 2018) A zenekar az instrumentális popzene és a jazz mellett számos stílust emelt be műsorába. Barabás szerzeményeiben a világzenei és klasszikus zenei hatások is nyomonkövethetőek.

 

2019 július 6-án (szombaton)

 

Berki Tamás, feat. Sárik Péter Trió

Berki Tamás: ének, Sárik Péter: zongora, Fonay Tibor: bőgő, basszusgitár, Gálfi Attila: dob

Berki Tamás ifjúkora /?!/ ellenére lassan már fél évszázada a jazzpaletta kitartó, megunhatatlan /?!/ színe. Jazzénekes, dalszerző, tanár. Számtalan kitüntető díj birtokosa sokféle tevékenysége elismeréseképpen. ...De itt és most, tuti a legfontosabb, hogy énekes, esetleg még hogy szerző, mert ahogy már többször is fesztiválunk történetében, idén is épp ilyen minőségében lesz vendégünk, ráadásul nagyszerű, régi és gyakori muzsikuspartnere, Sárik Péter és triója társaságában...Humora és sapkái -mint a cunami- veszélyeztetik testi épségünket....Istenem!...Az Élet egy Nagy Kaland.

A Sárik Péter Trió, az elmúlt évtizedben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a zenekar a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítja meg, mint a jazz-zenekarok többsége. A Trió koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.

 

Modern Art Orchestra

Tizenegyedik évadát kezdi a széles körben elismert hazai jazz big band, a Modern Art Orchestra.

A nem mindennapi formáció 2005 októberében, a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél kezdeményezésére alakult meg a magyar jazz- és klasszikus zenei élet akkori legkiválóbb fiatal

muzsikusaiból. A zenekar alapítása óta kizárólag kortárs zenei repertoárral rendelkezik, amely esztendőről esztendőre növekszik, köszönhetően elsősorban a MAO körül tevékenykedő

szerzőknek, akik az együttes létezését is elegendő inspirációnak érzik a komponáláshoz. … A ma már nem csak jazz-kedvelő körökben elismert MAO az évek alatt rengeteg díjjal,

elismeréssel gazdagodott, számtalan koncertet adtak: Budapesten rendszeresen fellépnek a Budapest Music Centerben, turnéztak Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint

játszottak már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

 

 

MEGHÍVOTT BORÁSZOK:

Babits Pince-Tokaj Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet- Balatonboglár

Katona Borház-Balatonboglár Konyári Pincészet-Balatonboglár

Légli Szőlőbirtok Balatonboglár Országh Pincészet-Szőlőskislak

Pócz Pincészet-Balatonlelle

PBelépőjegyek korlátozott számban

Belépők: kultkikoto.jegy.hu,

 

a KULTKIKÖTŐ – Balatonboglár Jegyirodában (Platánsor – nyitva tartás: kultkikoto.hu)

illetve a rendezvények napján a helyszínen

Bérletinformációk:

  • Teljes árú bérlet: 9.000 Ft

  • Nyugdíjasoknak és diákoknak: 7.000 Ft

Bérlet elővétel:

  • május 31-ig 25% kedvezmény 6.750 Ft / 5.250 Ft

  • június 1.- június 10. 15% kedvezmény 7.650 Ft / 5.950 Ft

Jegyinformációk:

  • Napijegyek: 2.900 Ft

  • Nyugdíjasoknak és diákoknak 500 Ft kedvezmény: 2.400 Ft

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

 

 

2019. július 3-6.

 A balatonboglári Kultkikötőben

Balatonboglár, teniszcsarnok (Platán strand)

Szakmai megvalósító: “Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete

 

„Jazz és a Bor fesztiválja” egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszük a nyaraló vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

A helyi jellegzetességek népszerűsítése mindannyiunk feladata. A négy nap alatt minden este 20 órától kezdődnek a programok. Minden este két jazz koncert és 4-6 borász várja a látogatókat.

A zene mellett az ízek kavalkádját nyújtjuk a jobbnál jobb borok bemutatásával. A fesztivál-logoval ellátott üvegpoharakból kínáljuk vendégeinket a magas színvonalú zene mellett. Családbarát szervezésről gondoskodunk.

A 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

 2010-ben a Magyar Fesztiválszövetség minősített fesztivál címét kaptuk

 

Belépőjegy korlátozott számban!

Belépők: kultkikoto.jegy.hu,

a KULTKIKÖTŐ – Balatonboglár Jegyirodában

(Árpád u. 17. – nyitva tartás: kultkikoto.hu)

illetve a rendezvények napján a helyszínen

Napijegy; 2900 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 2400 Ft

Bérlet; 9000 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 7000 Ft

Bérlet elővételben a Kultkikötőn keresztűl :

április 14.- április 30. 35 % kedvezmény

május 1.- május 31.  25 % kedvezmény

június 1.- június 10. 15 % kedvezmény

4 napos bérlet elővétel !

Diák/Nyudíjas bérlet elővétel !

 

Mobil: 06-20-9680748

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 
lődési ház (Árpád u. 17.)